fbpx

LevensFoto

Ik maak de foto's wel!

Waar moet je op letten voor een professioneel portret of profielfoto

, ,

Een professioneel portret, of profiel foto voor LinkedIn

Een professioneel profiel foto voor je eigen website of je professionele pagina. Dlogo-levensfotoenk hierbij aan een portret op LinkedIn, Facebook of je eigen website.
Het is steeds belangrijker om een goed portret te hebben van jezelf. In een korte tijd moet iemand een bepaald idee van jou hebben. Je uitstraling is belangrijk om te bepalen of mensen zaken met je willen doen.

Wat is belangrijk bij een goede profielfoto?

De kwaliteit van de foto. Ook al is het een kleine foto, vierkant of alleen je gezicht, vaak kun je wel de foto aanklikken en zie je m veel groter. Dan is het fijn als het een goed foto is.

Wat wil je uitstralen met je profielfoto?

Denk bijvoorbeeld aan vakantie foto’s. Wat zegt dat over jou als je in de zwembroek op het strand als profiel foto plaatst op LinkedIn? Of zo’n foto waar je alleen jezelf hebt uitgeknipt..
LevensFoto - portret Kim voor website, linkedInHou rekening met de juiste achtergrond, zwart wit of juist kleur. Of een mooi herfstbos, als je bijvoorbeel boswachter bent. Het is belangrijk dat jij kunt uitstralen wie je bent en wat je wil uitstralen.
Je kan je vast wel voorstellen dat je een andere foto moet hebben als je een CEO bent, of een tekendocent. Bovendien zal de foto jou moeten vertegenwoordigen. Jij (en je klanten) moeten wel JOU erin kunnen herkennen.
Ook is het belangrijk om rekening te houden van welk medium je gebruik maakt. Bij LinkedIn kun je ervoor kiezen om alleen een portret te laten zijn, maar op je site heb je misschien meer plek voor ander soort foto’s. Om jezelf, je team of je bedrijf op een andere manier te presenteren.

Gezicht

Het is belangrijk dat je gezicht goed kan zien op de foto. Zo kunnen mensen contact maken met je en je product, nog voordat ze je in het echt gezien hebben.

levensfoto-portret foto profiel fotoLach

Belangrijk is een lach, glimlach of een echte lach op je gezicht te hebben. Dit wekt vertrouwen en je wordt sneller leuk gevonden. Je hoeft niet een in een deuk lach hebben, maar er zijn voldoende onderzoeken die aantonen dat een glimlach ècht beter werkt dan een zonder.

Zelfde foto

Handig is om overal dezelfde foto, of in ieder geval dezelfde stijl te gebruiken. Zo creëer je herkenning.
Hou rekening met non verbale communicatie zodat je op je allerbest op de foto zal staan. Het is belangrijk dat je op een goede manier jezelf kunt voorstellen aan je nieuwe of bestaande klanten.
Daarbij is het van belang dat mensen je kunnen vertrouwen in wat je doet.
Wil jij ook een professionele foto 
Als jij ook een professionele foto zou willen hebben van jezelf en je vindt t lastig om het zelf te doen, dan kun je bij mij in de studio terecht. Ik zorg ervoor dat je ontspannen, professioneel en betrouwbaar op de foto komt te staan. Ik stuur je eventueel tijdens de shoot eventueel hoe je het beste kunt bewegen of staan. Of soms juist helemaal niet.

Investering

De investering is €65,00 voor een foto sessie in mijn studio in Hoorn. Je krijgt hiervoor 3 digitale profiel foto’s. We overleggen samen wat de uitstraling moet zijn.
Mocht je nu een serie foto’s willen hebben voor je website, of drukwerk, dan kun je een fotoshoot boeken voor €120,00. Hiervoor krijg je een fotoshoot waarbij je ook helemaal op de foto gezet kunt worden. Je krijgt hiervoor 10 foto’s welke je zelf kan uitzoeken.
Op locatie maak ik ook foto’s. Misschien wil je je hele team op dezelfde manier op de foto hebben. Dat kan natuurlijk in de Studio, maar soms is het meer rendabel als ik langs kom. Mijn studio apparatuur is mobiele en kan ik gewoon meenemen op locatie.
Vraag hiervoor even een offerte aan.

Voorbeelden:

Sandra Jissink heeft een nieuwe profiel foto voor haar werk als PA bij DreamAssist.
Kim Vonk laat de kunst in mensen laat zien via haar tekeningen, schilderijen en logo. Bekijk haar foto’s op haar site: Kunst in Mensen
Hans Koppes via zijn site Adiutor Organistatieadvies. Hij begeleidt en adviseert organisaties in het MKB op het gebied van strategieën, mensen, middelen, financiën en beheersing.
Denise Beekvelt is visagist en heeft haar eigen bedrijf: DbMua
Ingrid Oosterhof geeft yogalessen in haar eigen praktijk: Praktijk voor psychosynthese & kundalini yoga
Afra Gilling geeft yogalessen in haar eigen praktijk: Praktijk Afra Gilling
Mimi Povee behandelt mensen met depressie en angsten
HSV sport uit Zwaag alle teamleden van het eerste elftal.

 Wil je meer foto’s zien? Kijk dan even bij mijn portfolio

http://www.levensfoto.nl/portfolio/linkedin-professioneel-portret/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *