Egel moeder

LevensFoto - egelBij mij in de tuin huist er een egel moeder en een kindje. Elk jaar zien we ze wel schuifelen, maar tegen het einde van de zomer, komen ze vaak onze tuin. Dat is een van de reden om mijn tuin lekker ruig te houden. Ik heb veel slakken en ik hoop altijd op grote hoeveelheden egelkindjes.

LevensFoto - egel LevensFoto - appel Herfst

Deze herfst hoorde ik ze weer duidelijk schuiflen. Ze zijn dan overdag ook te zien. Dit keer was het een egelmama met een klein kindje.
Ik heb wat kattenbrokjes voor ze neergelegd, want het bekende schoteltje melk is heel slecht voor egels.

Holletje

LevensFoto - egelZe hadden een holletje gemaakt in een rustig hoekje. Lekkere blaadjes om zich heen. Totdat het kouder werd, daarna hebben ze hun winterholletje gemaakt. Maar waar? Ik hoop in de tuin, dan zien we ze straks in de lente weer.